ADANA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, CAMİLİ HÖYÜĞÜ ŞEHİTLİĞİ’Nİ YENİDEN ZİYARETE AÇTI

Başkan Karalar ve Vali Köşger’in konuşmalarıyla Camili Höyüğü Şehitliği töreninde anlamlı mesajlar verildi.

Adana Büyükşehir Belediyesi, Camili Höyüğü Şehitliği’ni Yeniden Ziyarete Açtı

Adana’nın kurtuluşunun 103. yılında Camili Höyüğü Şehitliği’nin yeniden ziyarete açılması dolayısıyla düzenlenen törende, bölgenin tarihi önemi vurgulandı. Törene Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, 6. Kolordu ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Mehmet Özeren, Adana Emniyet Müdürü Ahmet Hakan Arıkan, milletvekilleri, siyasiler, ilçe belediye başkanları, tarihçiler, il müftüsü ve çok sayıda Adanalı katıldı.

"Tarihimize sahip çıkıyor, geleceğe aktarıyoruz"
Törende konuşan Başkan Zeydan Karalar, Camili Höyüğü bölgesinin 800 yıl önce Ramazanoğulları tarafından Türkleştirildiğini ve şehitliğin bu toprakların milli hafızasında önemli bir yere sahip olduğunu belirtti. Başkan Karalar, Adana’nın Türkiye’nin Kurtuluş Mücadelesi’ndeki olağanüstü katkısını şu sözlerle dile getirdi:

“Birinci Dünya Savaşı’nın ardından Fransızlarla birlikte Adana’ya dönen yaklaşık 120 bin Ermeni, bazı bölgelerde katliamlar gerçekleştirdi. Yeniden ziyarete açtığımız Camili Höyüğü Şehitliği, bu katliamlardan birinin yapıldığı noktada yer alıyor. Tarihimize sahip çıkıyor, geçmişimizi geleceğe aktarıyoruz. Bu süreçte önemli katkıları olan Sayın Valimize teşekkür ediyorum.”

"Biz kin tutmayız ama tarihi unutmamalıyız"
Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, törende yaptığı konuşmada, Camili Höyüğü Şehitliği’nin Adana’nın Türkleşmesi ve Müslümanlaşmasındaki önemine dikkat çekti. Vali Köşger, şunları söyledi:

“Camili Höyüğü, Adana’nın kuruluştan kurtuluşa taşıdığı önemin bir göstergesidir. 1920’lerde Ermeni mezalimi bu topraklarda vuku bulmuş, binlerce insan katledilmiştir. Biz Türk milleti olarak kin tutmayız ancak tarihi unutmamız halinde yaşananların tekerrür edeceğini biliriz. Tarihi şehitlikler bize güçlü ve birlik içinde olmamız gerektiğini hatırlatıyor. 5 Ocak Adana’nın Kurtuluşu kutlu olsun. İnşallah bu topraklar bir daha istila görmesin.”

Şehitler için dualar edildi, geleneksel çorba ikramı yapıldı
Konuşmaların ardından şehitler için dualar edildi. Tören sonrası, Adana’nın kurtuluş mücadelesinde önemli rolü olan Şeyh Cemil Nardalı’nın adını taşıyan konakta, geleneksel hale gelen çorba ikramı gerçekleştirildi.

ADANA (UHA) - REMZİ YILDIRIM

BELEDİYELER

EKONOMİ